Bloemencorso Zundert

Het grootste bloemencorso ter wereld! Corso Zundert is een betoverend spektakel. Met zichtbaar mooie creaties die door de straten van Zundert rijden is dit de grote trots die onderdeel is van UNESCO immaterieel cultureel erfgoed.

Samen zichtbaar mooi!

Corso Zundert is een jaarlijks terugkerend evenement dat heel Zundert op zijn kop zet. Met twintig buurtschappen die met elkaar strijden om de mooiste wagen te bouwen en vrijwel alleen vrijwilligerswerk draait alles bij Corso Zundert om “samen”.

Het Corso is voor iedereen en brengt iedereen samen. Het begint hierbij allemaal met de buurschappen. Elke buurt heeft zijn eigen cultuur, identiteit en dahlia velden. Deze dahlia velden worden vooral door de ouderen van de buurtschappen onderhouden, zo blijft jong en oud verbonden.

De reusachtige zichtbaar mooie wagens worden tot negen meter hoog en negentien meter lang gebouwd waarbij de complete wagens alleen worden voortgeduwd, wat een echte erebaan is.

Een zee aan dahlia’s

Tijdens het eerste weekend van september rijden de vol bloemen getikte wagens door de straten van Zundert. Met het dag en nacht werken aan de wagens heeft de Corso heel Zundert in zijn ban. Tijdens de optocht krijgen de buurschappen meteen de uitslag, de winnende wagen mag stoppen! Het mooiste wat een buurtschap kan overkomen is het winnen van deze legendarische prijs. De zichtbaar mooie tranen en vreugde spreken hierbij boekdelen.

Volgende editie: 1 & 2 september

Noteer de datum van de volgende editie alvast in je agenda: op zondag 1 september rijden deze prachtige wagens weer door de straten. Wij zijn vereerd dat Corso Zundert ons samenbrengt en we kijken uit naar de volgende edities. Blijf op de hoogte voor meer updates en foto’s van deze zichtbaar mooie dag via onze socials.

Een zee aan dahlia’s die door de straten van Zundert vloeit, Corso Zundert is een zichtbaar mooi spektakel dat zorgt voor kippenvel!